Wat zijn de voordelen van Kumon Japans Voordelen van Kumon Japans onderwezen door voormalige Kumon studenten

2023-05-24

Japans (taal)

t f B! P L

Het is rekenen waar we vaak over horen in de Kumon-methode, maar Japans is niet zo bekend. Bij Japans wordt, net als bij andere vakken, voorgeleerd, maar het is geen vak dat per se duidelijke effecten oplevert, zoals sneller rekenen.

Dus wat zijn de effecten van Kumon Japans?

Vanuit het perspectief van een voormalige Kumon-leerling die Japans studeerde, wil ik het hebben over de kenmerken en effecten van Kumon Japans en, omgekeerd, de onderdelen van Kumon Japans die niet verwacht worden.

De grootste verdienste van Kumon Japans is dat het je intellectuele wereld uitbreidt.

De verdienste van Kumon Japans is dat het het begrijpend lezen en de cultuur, die de basis vormen voor het leren, kan verdiepen. Dit voordeel komt voort uit de volgende drie punten

Toegenomen kennis (hoeveelheid lezen)

De grootste verdienste van Kumon Japans is dat het leerlingen aanmoedigt om veel te lezen.

In Kumon Japans kun je niet zoveel kanji leren. Natuurlijk is er materiaal om de woorden zelf te leren, maar 70-80% van het materiaal wordt gebruikt voor begrijpend lezen.

En de kwaliteit van de boeken die gebruikt worden voor begrijpend lezen is zeer hoog. De volgende boeken worden gebruikt in de GI-materialen, die worden beschouwd als gelijkwaardig aan het eerste jaar van de middelbare school.

The Power of WordsThe Eye of the RabbitA Christmas CarolBotchanWhat Einstein ThoughtHow Do You LiveShakespeare's TalesThe Silver SpoonThe Adventures of Sherlock HolmesReading back the poems in the textbooksThe Fun of Poetry

Referentie: officiële website van Kumon

Natuurlijk zijn de volledige teksten niet beschikbaar, maar je kunt veel lezen door gewoon aan Kumon printouts te werken.

Het zal je motiveren om te lezen

Het is niet alleen omdat je Kumon prints leest, dat je in staat bent om een goede hoeveelheid lezen veilig te stellen. De interesse in lezen zelf groeit met Kumon Japans.

Zoals gezegd is de kwaliteit van de Kumon Japanse teksten hoog. Niet alleen is de kwaliteit van het schrift hoog, maar de vragen worden gemaakt door de delen eruit te halen die geschikt zijn om als lesmateriaal te worden behandeld. Zo kom ik in aanraking met vele nieuwe kenniswerelden, en is mijn interesse gewekt.

Ik was ook geïntrigeerd door Kenro Doi's "The Structure of Amae", dat ik in het H-materiaal las, dus zocht ik het op in de bibliotheek en las het. Ik was geschokt door hoe elke emotionele uitdrukking in het Japans wordt verklaard door amae, en vanaf dat moment veranderde de kwaliteit van de boeken die ik las duidelijk. Mijn belangstelling verschoof van leeftijdsgeschikte romans naar kritisch schrijven en filosofie.

Ik geloof dat goed schrijven vaak een probleem is bij het studeren voor examens. Maar niet veel kinderen hebben de tijd om te genieten van grote essays terwijl ze studeren voor examens en de druk van de examens voelen. Door in contact te komen met grote teksten zonder de druk van examens, kun je verwachten dat je gemotiveerd bent om te lezen en actiever wordt in je lezen.

Je kunt een breed scala aan cultuur opdoen.

U kunt een breed scala aan kennis verwerven omdat u in Kumon Japans beroemde teksten kunt lezen die in het normale leven niet gemakkelijk te lezen zijn. Het is kennis die meer verwant is aan cultuur dan iets dat direct verband houdt met examens. Vrije kunsten zijn niet onmiddellijk nuttig, en het is moeilijk om het verband te zien met examenscores, maar ze zullen lang nuttig zijn tijdens het examen en daarna.

Van buitenaf lijkt onderwijs misschien niets te betekenen, maar vanuit het standpunt van de persoon zelf is er niets geruststellender. Het maakt het voor hen gemakkelijker om concepten te begrijpen die hun vrienden om hen heen met moeite begrijpen. En omdat onderwijs wordt behandeld als een voorwaarde om te kunnen praten, word je, als je het niet kent, misschien niet serieus genomen in een ruzie.

Kumon geeft je basisvaardigheden die je je hele leven kunt gebruiken, zelfs nadat je je examens hebt afgerond.

De grootste reden om teleurgesteld te zijn in Kumon Japans is het toelatingsexamen voor de middelbare school.

Aan de andere kant zijn er veel mensen die teleurgesteld zijn in Kumon Japans. De belangrijkste reden hiervoor is dat Kumon niet goed aansluit bij de toelatingsexamens voor de middelbare school.

Het is moeilijk om te voelen dat Kumon wordt weerspiegeld in cijfers.

Het is moeilijk te voelen dat Kumon Japans direct gerelateerd is aan cijfers.

Dat is om te beginnen onderdeel van de Japanse taalvaardigheid in het algemeen. Zelfs als je veel boeken leest en moeilijke concepten begrijpt, heb je technieken nodig om je leesvaardigheid te koppelen aan je cijfers. Ook bij de toelatingsexamens voor de middelbare school wordt veel begrijpend lezen vereist in andere vakken dan Japans, maar het is ook zo dat het kunnen lezen van vraagteksten slechts een voorwaarde is. Alleen het kunnen lezen van vraagteksten leidt niet direct tot een score.

Ook is er geen aandacht voor Kanji-tekens, dus het zou moeilijk zijn om te zeggen dat het rechtstreeks verband houdt met de examenscore.

Er is alleen geen direct verband. Begrijpend lezen en voorkennis, die voor velen knelpunten zijn, kunnen in Kumon Japans ontwikkeld worden. Dit is iets waarvan de leerlingen zelf die Kumon leren zich waarschijnlijk het meest bewust zijn, in plaats van hun ouders of instructeurs. De basisvaardigheden die "grondwerk" of "denkvaardigheden" worden genoemd, zijn niet iets dat onmiddellijk in de scores tot uiting komt, en ook niet het soort vaardigheden dat snel kan worden verworven. Het is belangrijk erop aan te dringen dat Kumon gestaag aan deze vaardigheden werkt, omdat zij niet rechtstreeks verband houden met de examens.

Weinig effect op toelatingsexamens middelbare school

Kumon is niet ontworpen voor middelbare school examens.

Misschien is het ontstaan in een tijd dat de toelatingsexamens voor de middelbare school nog niet zo populair waren als nu. Niet alleen in het Japans is de Kumon-methode niet geschikt voor toelatingsexamens van de middelbare school. Bij rekenen bijvoorbeeld bestrijkt het een deel van het bereik van de basisschool en de middelbare school niet. De Kumon-methode bestrijkt het hele scala van de middelbare school, maar behandelt helemaal geen problemen met getallen, dus het is natuurlijk niet nuttig om leerlingen voor te bereiden op de toelatingsexamens van de middelbare school.

Zelfs als je materiaal van meerdere klassen vooruit bestudeert, komt het vaak voor dat leerlingen op een cramschool niet slagen voor de toelatingstoets. Dat komt omdat ze zich op heel andere dingen richten.

Als je toelatingsexamen wilt doen voor de middelbare school, moet je beseffen dat de Kumon-methode niet iets is wat je altijd kunt doen. Mijn mening is dat als je Kumon doet, je je moet richten op de eindstof.

Kumon moet zich richten op de eindstof. Een voormalige Kumon-leerling bespreekt waarom zij wil dat haar kinderen streven naar de eindstof op de basisschool

Ouderlijke betrokkenheid is noodzakelijk

Het meeste Kumon leren is zelfstudie. Als er thuis veel geleerd moet worden, is ouderlijke betrokkenheid natuurlijk vereist.

Bovendien is de rol van de leraar in het Kumon-systeem beperkt en doet hij niet noodzakelijk veel anders dan de voortgang van het materiaal beheren en cijfers geven. Aangezien de klassen door individuen worden geleid, zijn de middelen van het management niet altijd toereikend.

Veel ouders kijken misschien naar een school voor bijles om hun kinderen te helpen leren. Kumon vervult die rol nauwelijks. Het voordeel van Kumon is dat kinderen uiteindelijk de gewoonte kunnen ontwikkelen om zelf te leren, maar dit is niet vanaf het begin mogelijk. Wat betreft de leertijd in relatie tot de belasting van de ouders is het idee dat het niet rendabel is begrijpelijk.

De maandelijkse kosten zijn hoog, maar ik vind dat wat wij doen ook thuis kan worden gedaan.

Er zijn weinig dingen die je bij Kumon kunt doen die je thuis absoluut niet kunt doen.

Als je toelatingsexamen doet voor de middelbare school, zou ik zeggen dat het onmogelijk is om thuis te doen wat je op kramscholen doet. Dat komt omdat kramscholen een enorme hoeveelheid informatie en kennis hebben over de toelatingsexamens voor de middelbare school, en zij bieden een omgeving waarin kinderen onder hun hoede kunnen studeren. De kwaliteit van de lessen van de leraar kan een groot verschil maken voor hun groei, en er is een stimulans om te studeren in een klas met goede leraren en vrienden als je goede cijfers haalt. Je voelt gemakkelijk de zin van geld betalen en hard werken.

Bij Kumon daarentegen is de macht van de leraar niet zo groot. Natuurlijk zijn er bekende klassen die veel hoogopgeleide leerlingen voortbrengen, maar Kumon is in de eerste plaats zelflerend. Er is in principe geen materiaal dat alleen door een leraar kan worden aangeleerd. De basis wordt herhaald, dus je herhaalt gewoon steeds weer materiaal dat tegenwoordig voor kinderen enigszins gemakkelijk is. Hoe lager het niveau, hoe meer ik het gevoel heb dat ik hetzelfde kan doen zonder de moeite te hoeven nemen om een maandelijks bedrag te betalen.

Ik denk dat het vergelijkbaar is met basistraining voor atletiekteams. Rondrennen en krachttraining doen is niet iets wat je kunt doen zonder lid te zijn van een atletiekvereniging, uitrusting en vrienden. Het is mogelijk om hetzelfde te doen door alleen langs een nabijgelegen weg te rennen en in je kamer krachttraining te doen. Het is ook duidelijk dat je geen honderdduizenden dollars hoeft te betalen voor RIZAP om af te vallen als je beweegt en op je voeding let.

Het is echter ook duidelijk voor iedereen die geen lid is van een sportclub dat er maar heel weinig mensen zijn die een betere basisconditie hebben dan een sportclub of die op eigen kracht succesvol kunnen afvallen. Sommigen zeggen dat het geheim van succes is om te doen wat iedereen kan, maar in hoeveelheden die niemand anders kan. Op dezelfde manier zijn er waarschijnlijk maar weinig kinderen die zo grondig kunnen rekenen en begrijpend lezen als Kumon-leerlingen.

Wat voor soort persoon zou Kumon Japans moeten doen?

Ouders die actief waren in het voorlezen van prentenboeken aan hun kinderen zijn een goede match voor Kumon Japans.

Hoeveel u uw kind ook voorleest als baby, pas veel later komen er woorden uit het kind. Je krijgt niet meteen duidelijke resultaten, maar op de lange termijn slaat de baby woorden op en blijf je voorlezen, in de overtuiging dat het op een dag effect zal hebben.

Kumon Japans is vergelijkbaar. Omdat het moeilijk is om de resultaten in scores weer te geven, kan het voor ouders moeilijk zijn om blij te zijn dat hun kinderen Kumon Japans doen. Voor het kind is het echter een kans om in contact te komen met een tekst die een levenslange aanwinst zal worden. Als u iemand bent die het gevoel begrijpt van investeren in iets onzichtbaars, dan is Kumon Japans geschikt voor u.

Omgekeerd kunnen ouders die zichtbare resultaten willen, ontevreden zijn over Kumon Japans. Kumon is niet direct gekoppeld aan examenscores of Kanji-certificaten. Als u een specifiek resultaat wilt, dan kunt u natuurlijk betere resultaten verwachten van een kramschool of lesmateriaal dat daarin gespecialiseerd is.

populaire artikels

QooQ