Wat vond je van de nationale taal van Kumon De winst en de ontberingen waren zeer groot!

2023-05-15

Japans (taal)

t f B! P L

Kumon Japans is een vak waarvan de effecten moeilijk zichtbaar zijn voor mensen die het niet daadwerkelijk leren. Dat komt omdat er, anders dan bij rekenen, geen gemakkelijk te begrijpen indicatoren voor uitmuntendheid zijn zoals "verbazingwekkend snel rekenen" of "oplossen van factorisatie in het basisonderwijs", en zelfs bij het lezen van bijvoorbeeld moeilijke boeken is het niet duidelijk hoeveel van het effect afkomstig is van Kumon en hoeveel van de door andere lectuur dan Kumon gekweekte kracht.

Vanuit het oogpunt van degenen die daadwerkelijk Japans hebben geleerd via Kumon, zijn de voordelen van Kumon echter zeer aanzienlijk. In dit artikel zal ik, een voormalige Kumon-leerling die via Kumon Japans tot en met het J-leermateriaal is gevorderd, vertellen hoe Kumon Japans eigenlijk is.

Beginnen met Kumon Japans vanaf groep 5

Ik begon met Kumon vanaf groep 5. Dit is een relatief late leeftijd om met Kumon te beginnen. Ik ben verschillende keren bij Shinkenzemi geweest, maar dat hield geen stand, dus was Kumon de volgende optie.

In die tijd waren mijn cijfers zo-zo. Ik ging naar een openbare basisschool in een landelijk gebied, en hoewel het academisch niveau niet hoog was, lagen mijn cijfers iets boven het gemiddelde. Ik was een relatief goede lezer, maar de boeken die ik las waren voornamelijk kinderverhalen zoals Kaiketsu Zorori en Zukkoke Saninin Gumi.

Het is een strijd om door de stof heen te komen.

Kumon legt de nadruk op de basis, dus het materiaal begint vaak onder het huidige niveau. En omdat het niet veel over toegepaste inhoud gaat, is het mogelijk om over te stappen op materiaal uit de vorige klas, al is het maar een beetje. Ik denk dat ik vlot kon doorstromen naar de G-materialen. Vanaf daar had ik het echter moeilijk.

In Kumon is er weinig verband tussen de werkelijke graad of leeftijd en de voortgang van het materiaal. Als je niet voldoende basiskennis hebt, kun je beginnen met materiaal van enkele jaren oud, en zolang je het materiaal begrijpt, kun je doorgaan naar elk niveau. Als je de stof goed begrijpt, kun je naar elk niveau overgaan.

Met andere woorden, het maakt niet uit wat je kunt, als je een bepaalde tijd met Kumon doorgaat, zul je eindeloos problemen oplossen die iets moeilijker zijn dan je kunt.

Kumon leren laat je niet in je comfortzone blijven

Je hebt misschien het woord comfortzone gezien bij het onderzoek naar groeithema's. Comfortzone betekent 'een comfortabele plaats' en verwijst naar de toestand waarin je met je bestaande vaardigheden en ervaring moeiteloos door de dingen heen komt. Het woord komt in de context dat de sleutel tot groei is om uit deze comfortzone te komen en jezelf te blijven uitdagen.

Dit geldt voor elk onderwerp. Een middelbare scholier kan bijvoorbeeld niet verwachten te groeien door zo vaak mogelijk eencijferig optellen te herhalen. Aan de andere kant, als ze proberen differentiaal- en integraalrekening te leren, zullen ze in veel gevallen geen enkele vooruitgang boeken bij het begrijpen ervan. Door factorisatie te leren op basis van de op de lagere school geleerde grondslagen, kunnen zij hun academische vaardigheden op passende wijze ontwikkelen.

Het is echter niet gemakkelijk om uit de comfortzone te komen. Het kost veel energie om uit je comfortzone te stappen. Misschien heb je mensen horen zeggen dat zij in de maatschappij nooit factorisatie zullen gebruiken, maar dit is meer een uiting van een verlangen om te ontsnappen aan de pijn van het aangaan van het onbekende dan van een werkelijk gebrek aan behoefte eraan.

Kumon heeft ook een systeem waarbij leerlingen problemen moeten oplossen die iets moeilijker zijn dan ze met hun huidige vaardigheid kunnen oplossen. Het is Sparta.

Bij een gewone schooltoets ligt de omvang van de studie vast, en kun je onderwerpen afsnijden in het vragengamma waarmee je tevreden bent met de score die je kunt halen. Bij de Kumon-methode moet je echter alles blijven geven om het dagelijkse huiswerk af te maken. Dit komt omdat de moeilijkheidsgraad van het materiaal stijgt zodra het gemakkelijk te doen wordt.

Daarom was de ervaring met Kumon altijd pijnlijk. Ook al ging het materiaal vooruit, de vragen waren allemaal op een niveau dat ik niet gemakkelijk kon oplossen, dus ik had niet echt het gevoel dat ik vooruitgang boekte.

Het plezier van kritisch schrijven ontdekken

Kumon Japans was echter niet alleen maar hard werken. Ik ontdekte het plezier van kritisch schrijven.

Kumon publiceert 50 boekaanbevelingen voor elke klas. De aanbevolen boeken omvatten goede boeken, en de Kumon Japanse vragen worden ook uit de aanbevolen boeken gehaald.

De aanbevolen boeken zijn meestal oude klassiekers die door de eeuwen heen zijn gelezen, in plaats van trendy boeken. Hoewel deze meesterwerken een intrinsieke waarde hebben die tijdloos is, worden ze niet vanzelfsprekend gelezen door basisschoolleerlingen. Dat komt omdat de banden oud zijn en het duidelijk is dat ze niet voor hun leeftijdsgroep zijn geschreven.

Bij Kumon kun je in het lesmateriaal een paar van deze meesterwerken lezen.

Ik werd getroffen door een boek genaamd 'De structuur van Amae'. Ik herinner me dat ik las hoe de verschillende emoties die in het Japans worden uitgedrukt, zijn opgebouwd rond de emotie amae. Ik heb al eerder verbazing en ontroering ervaren toen verschillende voorbodes in verhalen werden teruggevonden. De schok dat zulke intellectuele verrassingen niet in de wereld van de fictie bestonden, maar in de werkelijkheid, was zeer groot.

Vanaf die tijd begon ik niet alleen romans en strips te lezen, maar ook kritische essays.

Terugtrekking uit de middelbare school vanwege het drukke leven

Toen ik echter naar de middelbare school ging, kreeg ik het druk met clubactiviteiten en kon ik het me niet langer veroorloven om door te gaan met Kumon, dus trok ik me terug van de school. Ik trok me terug uit Kumon in het midden van de J-materialen. Ik vond het jammer dat ik te laat was begonnen, want ik maakte goede vorderingen, maar gelukkig voor mij was ik al klaar met het I-materiaal.

De basis voor modern Japans begrijpend lezen wordt gelegd in het I-materiaal.

De studie van modern Japans in de Kumon Japanse Taalcursus eindigt met het I-materiaal, aangezien het J-, K- en L-materiaal oude en Chinese teksten behandelen; vanaf het M-materiaal begint een uitgebreide studie die alle aspecten van moderne, oude en Chinese teksten omvat, dus het betekent niet dat modern Japans eindigt met het I-materiaal. Maar vanaf het M-materiaal worden de nuances van het ontwikkelen van denkvaardigheden op basis van teksten sterker, zodat ik de basis in termen van het begrijpen van moderne teksten kon afronden.

Het echte effect van Kumon blijkt na het verlaten van de school.

In welke staat zou je zijn als je zover was gevorderd? Zelfs na het verlaten van Kumon blijven hun Japanse taalvaardigheden in de loop der tijd verbeteren.

Ik zei dat de basis voor begrijpend lezen in modern Japans was geconsolideerd na de voltooiing van het I-materiaal. Ik legde ook uit dat ik het kritisch schrijven interessant vond.

Wat gebeurt er dan? U kunt de meeste boeken in de wereld zelf lezen en vindt ze bovendien interessant.

Bovendien kun je gratis boeken lenen bij bibliotheken. Er zijn bibliotheken op scholen en in steden en dorpen, waar je uren kunt vertoeven zonder beledigd te worden, en je kunt zelfs boeken mee naar huis nemen om te lezen. Als je ouders een leesgewoonte hebben, kun je in hun boekenkast kijken en boekaanbevelingen krijgen van de mensen die jou het beste kennen. Ze kunnen zelfs de nieuwste bestseller in de boekwinkel voor je kopen, en je ouders of leraren kunnen je zelfs prijzen voor het lezen.

Lezen kan moeilijk zijn als je gedwongen wordt passief te lezen, maar zodra je proactief wordt, wordt lezen heel interessant.

Mijn leesgewoonte ging door nadat ik Kumon had verlaten. Toen ik Kumon verliet, had ik niet de vaardigheid verworven om toelatingsexamens voor de universiteit af te leggen, maar door te blijven lezen, verbeterde mijn Japanse taalvaardigheid, ook al was ik me niet bewust van het studeren.

Als ik had gekund, was ik eerder begonnen.

Ik betreur het dat ik te laat ben begonnen.

Aan de ene kant had ik graag verder gestudeerd, maar als je me vraagt of ik Kumon had kunnen voortzetten, zelfs nadat ik aan de middelbare school was begonnen, zou ik tot de conclusie zijn gekomen dat dat onmogelijk zou zijn geweest in dat drukke schema. Dit kan voor een groot deel afhangen van de clubactiviteiten waartoe u behoort. Als uw kind bij een minder actieve club had gezeten, was het misschien mogelijk geweest om door te gaan, maar u kunt in ieder geval niet van uw kind verwachten dat het precies weet hoe druk de club is voordat het lid wordt, of dat het de club waar het lid van wordt verandert in een minder drukke omwille van Kumon. Het kan ook moeilijk zijn om in te grijpen in de beslissingen van je middelbare scholier over clubactiviteiten.

Ik denk dus nog steeds dat de enige manier om betere resultaten te bereiken zou zijn geweest om vroeger te beginnen.

Toch denk ik dat ik lang met Kumon heb kunnen doorgaan. Dat komt omdat er geen particuliere middelbare scholen binnen pendelafstand waren en ik niets te maken had met toelatingsexamens voor de middelbare school. Als je toelatingsexamen wilt doen voor de middelbare school, wordt het erg moeilijk om zowel Kumon als het examen in de vierde klas te halen als je naar een cram school gaat voor het toelatingsexamen.

De Kumon-materialen zelf bestrijken een zeer breed scala van rangen, maar om in de moderne omgeving van Kumon te kunnen profiteren, was het noodzakelijk om te overwegen Kumon in te voeren in de vroege lagere klassen.

Kumon is duur, levert veel op

In dit artikel hebben we uitgelegd hoe het was om daadwerkelijk Kumon Japans te studeren. Er zijn veel situaties in het Kumon leren waarin de leerlingen het zelf moeilijk hebben, en hoe hoger het cijfer, hoe moeilijker het wordt om door te gaan. Het kost veel tijd om effectief te worden, en er moet een bepaalde hoeveelheid energie worden geïnvesteerd om resultaten te bereiken.

Maar als je eenmaal een bepaald punt hebt bereikt, zijn de voordelen onmetelijk. Als je eenmaal het vermogen en de motivatie hebt om moeilijke teksten te lezen, kun je het onvervangbare bezit verwerven van een spontane leesgewoonte. Zelfs als je niet zo ver gaat, is begrijpend lezen een vaardigheid die moeilijk te ontwikkelen is, zelfs als je tijdens het jaar van studeren voor de examens herhaaldelijk vragen uit je hoofd leert en oefent. Het verwerven van basisvaardigheden in begrijpend lezen voordat de volledige examenstudie begint, is een geruststellend voordeel in elk stadium van het examenproces.

populaire artikels

QooQ